Hadeland Viltslakteri

Hadeland Viltslakteri A/S ligger vakkert til med utsikt over Randsfjorden på Jevnaker i Oppland kommune, og ble etablert på midten av 90-tallet. Bedriften eies og drives av Tor Egil Top og Ramona Narvesen. OL-vinteren i 1994 var særdeles snørik og kald på Østland, og under disse forholdene ble det fort vanskelig for mange ville dyr å finne mat. Og på grunn av dette så begynte elgen å trekke seg ned mot bygda i håp om å finne noe å spise, og det førte til at veldig mange av dem ble påkjørt av tog og bil. Og når så mange dyr måtte bøte med livet uten at det var noen god lokal løsning for å benytte alt kjøttet, som var av ypperste kvalitet, så vi muligheter her. I starten ble bedriften drevet ved siden av annet arbeid, men fra starten av 2000 har bedriften dekket 2 årsverk.

I dag er vi en veletablert bedrift innen foredling og produksjon av kjøttprodukter, hvor vi produserer alt fra helt rene kjøttprodukter til pølser, kjøttkaker og en del spekematprodukter. Kjøtt som vi får inn av bønder, bedrifter og andre kilder går til produsering av diverse produkter. Disse blir solgt tilbake til bonden, eller solgt under merkenavnet Hadeland Viltslakteri til restauranter, kafeer og dagligvarebutikker. Jaktsesongen er tiden det er mest travelt for oss, hvor vi i tillegg til det tidligere nevnte får inn mye vilt fra forskjellige jegere/jaktlag som ønsker å benytte seg av oppdelingstjenesten som vi tilbyr.

  • Ramona Narvesen og Tor Egil Torp
    Ramona Narvesen og Tor Egil Torp

Ansatte

Tor Egil Torp

Tor Egil Torp

Ramona Narvesen

Ramona Narvesen

Vår produksjon

Hadeland Viltslakteri A/S er en liten bedrift som er i stadig vekst og utvikling. For å få gode produkter er vi avhengig av ferske gode råvarer. Det får vi blant annet mye av når jakta starter om høsten og jegerne kommer med elg og hjort. Hadeland Viltslakteri har sentral godkjenning av vilt. Alt vilt som kommer inn i bedriften godkjennes av veterinær fra mattilsynet. Vi er opptatt av å ta vare på gamle mattradisjoner, og lager blant annet spekepølser basert på gamle resepter fra regionen vi bor. 

Våre spesialiteter og bestselgere er elgkarbonader, elgburgere, elggrillpølser, spekepølse av elg og spekeskinker, andre produkter som kan nevnes er hjortekarbonader og spekepølser basert på hjort. Og i tiden før jul produseres mye tradisjonell Norsk julemat. Vi produserer også Plagepølse som er en gammel oppskrift som stammer fra den tiden da slaktedamer gikk rundt og hjalp til med slaktingen på den enkelte gård, plagepølsa var så omfattende og tidkrevende å produsere så derav navnet. Vi er også veldig opptatt av å kunne tilby smakfulle produkter og samtidig ta vare på den opprinnelige og naturlige smaken. Alt kjøtt vakuumpakkes og merkes.  Alle pakninger merkes med hva slags produkt det er, vekt, pakkedato og holdbarhet.

  • Elgkjøtt som henger
    Elgkjøtt som henger

Utsalgssteder

Hvis du ikke har mulighet til å handle direkte fra oss så selger disse forretningene våres produkter.

Villfisken

Hadeland glassverk

Hadeland Landhandel

Hanne Høne

Storgata Landhandleri

Referanser

Jeg er elgjeger på Ringerike og har brukt Hadeland Viltslakteri til å partere elg i mange år. Den profesjonaliteten, servicen og produktene de leverer er førsteklasses.
Terje ThonElgjeger
Hei. Jeg heter Lise Wulff. Alt kjøtt, vilt, svin og pølser som jeg bruker i løpet av året kjøper jeg hos Hadeland Viltslakteri. Likeså all julemat. Jeg er veldig fornøyd med både service jeg får og kvaliteten på varene.
Lise WulffPrivatperson
Som er bonde og jeger, samt driver av gårdsbutikk, Veikåker Gårdsdrift. Som bedrift bruker jeg Hadeland viltslakteri til foredling av eget produsert grisekjøtt (lykkelig skogsgris). Jeg bruker de også til foredling av vilt. Har brukt de i 6-7 år. De er gode på pris og veldig gode på service, noe som betyr mye for meg. De tenker nytt og ser muligheter, Veikåker landhandleri kjøper inn spekemat som de produserer, som selges her på gården. Bra produkter som er lettsolgte!!!
Hanne HøneVeikåker gård
Hadeland Glassverk er Norges eldste industribedrift, en stor og levende glassproduksjon og en av Norges største turistattraksjoner. Vi knytter bånd til tradisjoner på Hadeland og serverer tradisjonsrike retter i Kokkestua i sesong og selger mat fra småskalaprodusenter i Høvdinghallen gjennom hele året. I Kokkestua bruker vi lokale råvarer og dette er Hadeland Vilt en stor del av, i 2015 fikk vi også laget våre egne kjøttkaker fra produsenten som kun selges hos oss, det er vi veldig stolte av! I Høvdinghallen er produktene fra Jevnaker en selvfølge, og det er flott å kunne tilby turistene lokal spekemat og karbonader fra Hadeland Viltslakteri. Hadeland Glassverk er veldig godt fornøyd med samarbeidet og produktene fra Hadeland Viltslakteri, vi setter stor pris på å kunne tilby våre gjester mat av høy kvalitet levert fra vårt eget nærmiljø.
Hadeland GlassverkHadeland Glassverk
Grossist , kjøper vilt kjøtt , karbonader, pølser , spekepølser, leverpostei. Flotte rene produkter. Fine pakke størrelser . God service.
VillfiskenVillfisken as